NL EN

home

< Terug naar overzicht
Cadeau Kerst

Delen is het nieuwe hebben, maar wij geloven meer in delen = vermenigvuldigen. In dat licht willen wij met Bouwend Nederland graag bruikbare content delen. Onze bouwdoos is jullie bouwdoos. Ons kerstcadeautje kun je downloaden door hier te klikken.

Kennis delen is kennis vermenigvuldigen

Omdat wij geloven in transparantie en in kennis delen, stellen wij onze kennis ook graag beschikbaar aan derden. We kunnen de gewenste transformatie in de branche namelijk niet alleen maken. Daarom stellen wij de volgende kennis beschikbaar aan de markt:
  • NL-SFB assembly codestructuur - zoals deze is opgesteld door de Dutch Revit Standards. Deze is te gebruiken voor het afcoderen van de elementen in het BIM.
  • NL-SFB assembly code structuur in combinatie met de NEN2699 structuur. Deze code is uitgebreider dan de basis NL-SFB, en beschikt ook over een kostencode en een materiaalcode.
  • Solibri classificatie op basis van de NL-SFB assemblycode in combinatie met de NEN 2699. Deze classificatie codeert het gehele model in Solibri conform de opgenomen classificaties. Dat betekent dat het model in Revit en het model in Solibri één op één op basis van dezelfde bron uiteenvallen in de correcte gepredefinieerde classificaties. Dit vormt weer een gedegen basis op rulesets op te bouwen.
  • De Hendriks Bouw en Ontwikkeling oriëntatiekubus. Dit element plaatsen wij in de modellen op een vaste positie ten opzichte van het nulpunt. Als andere partijen dit ook doen, wordt gelijk zichtbaar waar het afgesproken nulpunt zich bevindt en van wie het model is. De kubus is uiteraard te voorzien van het eigen logo van uw bedrijf!
  • Een tooltje (family) om de koppen- en lagenmaat van het gebouw uit te zetten. Het is een 3D object, dus sparingen kozijnen en andere elementen kunnen snel en efficiënt worden uitgelijnd.
In het aankomende jaar gaan wij op verschillende momenten kennis, family’s en mogelijk rulesets voor Solibri delen met de rest van Nederland. De doelstelling is om samen slimmer te worden. Niet alleen door erover te praten, maar daadwerkelijk informatie, kennis en kunde te delen.
We hebben bewust gekozen voor deze onderdelen, een goede codering, een juiste markering van het nulpunt en een tool om de koppen en lagenmaat uit te zetten in het model. Deze onderdelen vormen mede de basis van een goed model. 
 
Heeft u zelf nu ook een aantal slimme dingen ontwikkeld? Zoals bijvoorbeeld een Dynamoscript, handige family’s die u wilt delen met de rest van Nederland? Stuur dan een mail naar bim@hb-oss.nl dan kunnen wij deze informatie op de site plaatsen.
 
Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd terecht bij Michiel Kitslaar, Hoofd Modelling en Engineering, via bim@hb-oss.nl
twitterlinkedinfacebookyoutube