NL EN

home

“Toekomst in handen door E- + W-integratie.”
24 juli 2017 -

We zijn in gesprek met Lesley Megens (34 jaar), sinds 4 januari 2015 in dienst als calculator binnen Schrijvers Technische Installaties. Lesley is getrouwd met Inge Megens en samen zijn zij de trotse ouders van een dochter Charlie (7 jr.) en een zoon Max (3 jr.)

Hoe ben je met Schrijvers in contact gekomen?
Dat is al een tijdje geleden. Vijftien jaar terug heb ik stage gelopen bij Schrijvers. Uiteindelijk ben ik eind 2014 via Joan van den Berg , die projectleider bij Schrijvers is, weer in contact gekomen met Schrijvers.

In welke functie was je werkzaam voordat je bij Schrijvers kwam en wat doe je nu?

Ik ben direct na mijn opleiding als monteur elektrotechniek begonnen. Dat heb ik 14 jaar met veel plezier gedaan. Toen begon het echter te kriebelen. Op het moment dat Joan en ik met elkaar in contact kwamen, stond er bij Schrijvers een vacature voor calculator E open. Sinds januari 2015 ben ik als calculator E werkzaam binnen Schrijvers. En dat bevalt heel goed.

Waar ben je zoal mee bezig?
Ik ben grotendeels bezig met het uitrekenen van bestekaanvragen. Het leukste zijn vanzelfsprekend de aanvragen waarbij je advies mag uitbrengen en zelf een installatie mag ontwerpen. Op dit moment werk ik aan de calculatie van fase 2 van woningbouwproject De Lanen, Groote Wielen in Rosmalen voor bouwbedrijf Hoedemakers. Hier komen tevens 23 nul-op-de-meterwoningen. Daarnaast ben ik aan het calculeren, 38 appartementen voor De Vree en Sliepen, 40 appartementen voor bouwbedrijf Van Wanrooij en een raming Vlietdijk voor bouwbedrijf Hendriks. En na de vakantie staat de calculatie gepland voor 230 woningen op StrijpR. Daar hebben we voor kopersbegeleiding een domoticabrochure gemaakt. Ik hoop dat we de woningen kunnen voorzien van een hyper moderne installatie.

Waar zie je uitdagingen in je werk?
In mijn werk zijn dat de aanvragen waarbij we zelf de installatie mogen bepalen. Verder voorzie ik in de markt een steeds grotere vraag naar nul-op-de-meter woningen. Daar komen verschillende technieken bij aan bod: elektrotechniek, stadsverwarming, warmtepomp. Het voordeel voor Schrijvers is dat wij de kennis voor al deze technieken in huis hebben. Ik verwacht zeker dat we daardoor op prijsniveau kunnen concurreren.

Met welke innovatie zou je graag aan de slag gaan?
Dat is de samenwerking tussen elektrotechniek, werktuigbouwkunde én bouw bij uitdagende utiliteitsprojecten. Wij hebben de toekomst in handen door de E- en W-integratie met bouw. Dat hebben maar weinig partijen.

Waar ben je trots op?
Dat is het nieuwe hoofdkantoor van Shimano in Eindhoven. Het is een duurzaam kantoorgebouw waar qua techniek het neusje van de zalm is toegepast. Niet voor niets kent het een Breeam-certificering.

Wat vind jij van de aandacht die er is voor ons VID (link aanbrengen) programma?
Ik merk dat veel collega’s er mee bezig zijn. Voor mijzelf ken ik ook wel een paar leermomenten. Het is goed om jezelf bewust te zijn van de wijze waarop je communiceert en de dialoog aangaat. Het afgelopen jaar is nadrukkelijk de verbinding gelegd tussen alle E- en W-calculatoren. Heel positief wat mij betreft.

Tot slot, hoe zou je Schrijvers als werkgever omschrijven?
Het is een prettige organisatie met eerlijke en oprechte collega’s, waar het plezierig werken is. En nogmaals met een mooie toekomst in handen door de combinatie van E-, W en bouw onder één dak.

Wilt u meer blogs lezen? Volg ons dan op LinkedIn en blijf op de hoogte!

Geplaatst door: Ilse van der Pas
Categorie: Toekomstbestendig ondernemen, Werken bij Hendriks
Trefwoorden:
Reacties Plaats een reactie
twitterlinkedinfacebookyoutube