NL EN

home

Zoete broodjes op STRIJP R
13 april 2018 -

Op een voormalig industrieterrein van Philips in Eindhoven, tegenwoordig Strijp R,  ontwikkelt Amvest  225 woningen. Hendriks Bouwbedrijf realiseert deze woningen. Een paar jaar geleden bestond Strijp R niet als woonwijk. Dat is inmiddels wel anders. Nu is het een fijne buurt geworden met een eigen karakter en tevreden bewoners. Maar, deze is nog niet klaar!

De komende tijd worden er in totaal 205 woningen en 20 huurappartementen bijgebouwd. Deze gaan gefaseerd in verkoop. Wij praten over de realisatie van het project met Jeroen van Eerdewijk, projectleider bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling.

Betrokken vanaf de start

In 2011 hebben we via een aanbesteding  de opdracht voor 83 woningen uit de eerste fase gegund gekregen door Amvest.  Ik ben vanaf de start bouw in 2011 betrokken als projectleider. Ik loop dus al enige tijd mee. Na de eerste fase hebben we de 2e en 3efase (16 + 38 woningen) in bouwteam gerealiseerd. Ik ben er trots op dat we nu ook de laatste fasen mogen realiseren.

Strijp Veld 3 Type A_B (Small)

Inbreng kennis en knowhow

Vanuit mijn rol als projectleider schuif ik aan bij het bouwteam, waarin ook de architecten, constructeur en de opdrachtgever zitten. Vanaf het voorlopig ontwerp tot aan het definitief ontwerp ben ik, samen met de werkvoorbereider, nauw betrokken bij de ontwikkeling van het plan. Daarbij breng je samen met het bouwteam het ontwerp naar een hoger bouwkundig niveau. Voor de huidige 225 woningen heb ik mijn kennis en knowhow vanuit de eerdere gerealiseerde fasen ingebracht. Dat is voor alle betrokkenen een voordeel.

Proces aansturen

Vanaf het moment dat de vergunningsaanvraag liep was Hendriks procesverantwoordelijk. Vanaf dat moment beginnen de inkooptrajecten en overleggen we  met de betrokken architecten en adviseurs over uitvoerbaarheid en haalbaarheid.  Als projectleider is het mijn taak om partijen op één lijn te krijgen als er op dit gebied een spanningsveld ontstaat. Op het moment dat onze werkvoorbereiding start met het maken van werktekeningen en het inkopen van materialen ben ik als projectleider hoofdzakelijk het proces aan het sturen.

Trein

Inmiddels zijn de eerste palen geboord en funderingen gelegd. De eerste woning leveren we na 150 werkbare dagen op. Wekelijks volgen er vanaf dat moment gemiddeld drie opleveringen. Als de trein eenmaal gaat lopen dan zie je de woningen letterlijk uit de grond komen.  

Uitdagingen

Het plan kenmerkt zich door een grote verscheidenheid – ca. 30 - aan woningtypen met onder andere bijzondere kapvormen en industriële uitstraling.  En we bouwen de woningen verdeeld over drie velden in één bouwstroom, die zo’n 2 jaar duurt. 

Veld 6_type B En C (1) (Small)

Zoete broodjes

Ik vind het persoonlijk een fantastische locatie. Aan de ene kant ligt het groen van landgoed De Wielewaal  en het Philips-de Jongh Park en aan de andere kant hotspot Strijp S. Daarnaast is het Philips stadion en het centrum met de fiets in 10 minuten te bereiken. Ideaal  om te wonen. Dat blijkt ook wel uit de grote interesse voor de woningen. Vanaf de start verkochten de woningen als zoete broodjes. Ik zou er zelf bijna over gaan denken…..

Tevreden

Ik ben tevreden als het bouwproces goed is verlopen en alle kopers en/of huurders blij zijn met hun nieuwe woning. En vanzelfsprekend als Amvest tevreden is. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.  

Meer weten over StrijpR, klik dan hier voor de website >>

 

Geplaatst door: Ilse van der Pas
Categorie: Werken bij Hendriks/Schrijvers, Building future
Trefwoorden:
Reacties Plaats een reactie
twitterlinkedinfacebookyoutube