NL EN

home

Het feest der feesten
13 februari 2018 -

In deze week van verbindingen en relaties, met Carnaval als feest van de verbroedering en Valentijnsdag voor nieuwe en bestaande relaties, stellen onze collega’s van de afdelingen IT en BIM modelling en engineering zich voor. Guido, Edwin, Stef, Luuk, Tom en Michiel vertellen dagelijks hoe zij intern en extern verbindingen maken en aan relaties werken. Op Valentijnsdag besluiten we deze blogreeks met een nieuw BIM-cadeau aan de markt. 

Vandaag is Luuk van der Wielen aan het woord. 

Introductie

Ik ben inmiddels ruim 2 jaar werkzaam bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling als IT-medewerker. Ik ben verantwoordelijk voor zaken als telefonie, software, hardware en netwerkverbindingen binnen het bedrijf. Het leuke van mijn werkzaamheden is de grote variatie: zo ben ik de ene dag bezig met het controleren van softwarecontracten, terwijl ik de dag erna op een bouwplaats ben om de internetverbinding daar te optimaliseren en stabiliseren. Ook zit ik in de organisatie van de personeelsvereniging, waarbij ik met collega’s drie keer per jaar een evenement organiseer waarbij gezelligheid voorop staat.

Samenwerking Modelling & Engineering

Als IT-medewerker werk ik nauw samen met onze Modelling en Engineering afdeling. Samen kijken we hoe we het werken slimmer kunnen maken door het toepassen van bepaalde stukken software in combinatie met de juiste hardware. Zo hebben we op dit moment een HTC Vive; een VR-Bril waarmee kopers virtueel door hun eigen woning kunnen lopen om de extra opties in real-time te bekijken.  Ook hebben we verschillende 360º camera’s tot onze beschikking, om gebouwen in kaart te brengen met een virtuele toer. Verder houden we elkaar scherp op het gebied van innovaties en nieuwe gadgets.

Carnaval

Vandaag is in het zuiden van Nederland het feest der feesten in volle gang, namelijk carnaval. Zelf ben ik erg actief betrokken bij het Osse carnaval als bestuurslid van de Stichting Carnaval Viering Oss (SCVO). Als bestuurslid ben ik verantwoordelijk voor de planning, contributie, protocol en alle bijbehorende zaken van onze Prins carnaval, Raad van 11 en Prinsengarde. Voor mij dus een drukke periode. Gelukkig krijg ik vanuit Hendriks de ruimte om deze hobby een week per jaar uit te mogen voeren. Het mooie van carnaval zijn de verbindingen die mensen van andere clubs en culturen met elkaar aangaan om er gezamenlijk een mooi feest van te maken. Dit is natuurlijk ook zeer toepasbaar binnen het bedrijfsleven: samen de handen ineen slaan voor het beste resultaat.

Werken bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling

Wat het werken bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling zo leuk maakt, is de Brabantse gezelligheid en de familiaire sfeer. Ook de doelstelling om het meest innovatie bouw- en installatiebedrijf van Nederland te worden en de beste werkgever, gecombineerd met de vele leuke evenementen maken het werken bij Hendriks erg leuk. Verder is er voor iedereen alle mogelijkheid om opleidingen te volgen en jezelf te ontwikkelen. Kort gezegd in het Brabants, een keigezellig bedrijf om te mogen werken!
Geplaatst door: Luuk van der Wielen
Categorie: BIM, ICT, Werken bij Hendriks/Schrijvers
Trefwoorden:
Reacties Plaats een reactie
twitterlinkedinfacebookyoutube