NL EN

home

Een vliegende start in de Kolpingbuurt: de trein is goed op stoom
01 maart 2018 -

Na een gedegen voorbereiding zijn we in december gestart met de fysieke herstructurering van de Kolpingbuurt en op 19 januari hebben we daar met een feestelijke starthandeling bij stilgestaan. 

Nieuwbouw appartementencomplex

We zijn begonnen met de nieuwbouw van het appartementencomplex en daar zit de fundering er inmiddels in. Die nieuwbouw loopt volgens planning. Een belangrijk aandachtspunt dat geldt voor de hele branche, is de tijdige levering van bouwmaterialen. Je merkt dat de capaciteit bij leveranciers onder druk staat.  

WM_Kolping _180119_16

Renovatietrein goed op stoom

In de renovatie zijn we vol aan de bak en die trein is goed op stoom. De eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd. In deze eerste woningen zitten nog wat aandachtspunten. In overleg met Talis werken we die bij om te voldoen aan het verwachtingspatroon van zowel Talis als de bewoners. De planning is strak want iedere woning wordt vanaf start na 20 dagen opgeleverd. Dan merk je dat de kritische factor de bemensing is: zowel bij onze eigen mensen als ook bij onze onderaannemers en leveranciers. Het is een aandachtspunt om goed gekwalificeerd personeel op de bouwplaats te krijgen èn te houden. Dat is een bouwbreed fenomeen.  

We meten de beleving van de mensen, dat is goud waard

Om continu de beleving van de bewoners te meten maken we gebruik van het Centrum Voor Woononderzoek. Zij bevragen de bewoners meerdere keren telefonisch over hun bevindingen. Door die directe feedback kunnen we meteen schakelen om eventuele problemen op te lossen. Dit in tegenstelling tot traditionele metingen waar vaak pas achteraf naar voren komt als er iets niet goed is. En we meten nu echt hoe mensen het project ervaren, en dat is goud waard. We zien de beoordelingen en de tevredenheid ook continu stijgen. In het begin bleek bijvoorbeeld dat de eerste bewoners van de wisselwoningen niet direct internet hadden en ook geen tv konden kijken. Ook waren niet alle woningen op tijd voorzien van bijvoorbeeld gordijnen. Dat is natuurlijk heel vervelend, daar zou ik zelf ook enorm van balen. Doordat we die feedback direct terugkregen konden we met Talis daar snel op schakelen en dit oplossen voordat de volgende bewoners in de wisselwoning kwamen.

Kolping 2018_01 -100 (Small)

Positieve reacties zijn mooi om te zien

Ik vind het mooi om te zien dat de bewoners positief zijn over onze communicatie en de planning, zowel dat die duidelijk is maar ook dat die goed wordt nagekomen. Daar werken we natuurlijk hard aan en dan is het fijn dat de bewoners dat ook zo beleven. Net zoals de warme opnames bij de bewoners heel positief worden beoordeeld.

Mijn rol verschuift

Doordat de projectorganisatie goed draait verschuift mijn rol steeds meer naar het sturen op hoofdlijnen, zodat ik ook weer ruimte krijg voor andere projecten. Mijn betrokkenheid zit momenteel in de tweewekelijkse bouwvergadering waarin we op hoofdlijnen zaken als tijd, financiën en risico’s bespreken. Daarnaast ben ik voorzitter van de tweewekelijkse werkbespreking met de vier domeinen. En ik stuur het openbaar gebied aan, van engineering tot de afstemming met de nutspartijen. Intern ben ik vooral bezig met de projectbewaking en een aantal strategische issues en risicomanagement.

Jeroen Van Beers

Integrale samenwerking met goede persoonlijke relaties

Wat mij vooral goed doet is dat we dit project echt samen doen, met Talis, de gemeente en alle stakeholders. Daar hebben we met z’n allen vanaf het begin ook veel energie in gestoken en dat betaalt zich nu terug. Ook omdat we oog hebben voor onderling vertrouwen en de persoonlijke relaties. Wat dat betreft is de Kolping een heel fijn project en wat mij betreft een voorbeeld van een goede integrale samenwerking.

Categorie: Renovatie, Communicatie
Trefwoorden:
Reacties Plaats een reactie
twitterlinkedinfacebookyoutube