NL EN

home

Feestelijke start herstructurering Kolpingbuurt Nijmegen
25 januari 2018 - Vrijdag 19 januari 2018 vierden wij samen met Talis en de gemeente Nijmegen de starthandeling van de herstructurering van de Kolpingbuurt.

De Kolpingbuurt in Nijmegen wordt vernieuwd. Grootschalige nieuwbouw en renovatie van de 242 sociale huurwoningen vormen het sluitstuk van een lange periode aan verbetering van de leefbaarheid in deze volksbuurt.

Kolping 2018_01 -101 (Small)

Het uitgangspunt is: bouwen voor de bewoners en mét de bewoners. Er worden 127 woningen gerenoveerd, 115 woningen gesloopt en daar komen 99 nieuwe woningen voor terug. Zo komt er meer ruimte in de Kolping, maar blijft de uitstraling behouden. We willen dat de mensen die er nu wonen er ook na de herstructurering kunnen blijven wonen, als ze dat willen.

Talis en Hendriks werken hierbij samen met de gemeente. Er komt meer ruimte en meer groen in de Kolping. De wijk biedt straks een gevarieerder aanbod met ook woningen voor ook grotere gezinnen, alleenstaanden en ouderen. Er komen ook woningen met een ruimte om te werken op de begane grond. Het comfort en de energieprestatie van de huidige woningen worden verbeterd.

twitterlinkedinfacebookyoutube